ام دی اف MDF خام و موارد کاربرد آن در صنعت چوب

ون چوب - عرضه ی محصولات چوبی و ام دی اف

ون چوب - عرضه ی محصولات چوبی و ام دی اف


ام دی اف MDF خام

ام دی اف در زمره می مصنوعات چوبی قرار می گیرد و در انواع روکش شده و خام در بازار موجود می باشد . ام دی اف خام به صورت معمول از خرده و پودر چوب و آغشته شدن آن با چسب  تولید می شود ، ام دی اف خام مقاومت چوب را ندارد ولی با روکش کردن آن تا حدودی می توان مقاومت این محصول را تقویت کرد

ام‌دی‌اف (MDF) مخفف واژهٔ «تخته فیبر با چگالی (دانسیتهٔ) متوسط» (Medium-density fibreboard) است که جزو فراورده‌های چوبی محسوب می‌شود. ام‌دی‌اف نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید می‌گردد. چگالی آن بین ۶۵۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.

ام‌دی‌اف را پس از تولید می‌توان روکش نمود. روکش‌های تزیینی، علاوه بر زیبایی، به دوام و کاربرد آن در محیط‌هایی مانند آشپزخانه کمک می‌کند. روکش ملامینه متداول‌ترین نوع روکش برای ام‌دی‌اف است که در آن فرایند کاغذ نقش‌دار آغشته به چسب با فشار و حرارت پرِس بر روی تخته چسبانده می‌شود.

این محصول ضمن دارا بودن خواص شبیه سایر اوراق فشردهٔ چوبی، دارای برخی خواص برتر نیز هست که باعث ارتقای بازار آن در بین سایر اوراق فشردهٔ چوبی مانند تخته خُرده‌چوب (نئوپان)، تخته‌لایه، تخته فیبر سخت و… شده‌است. درواقع، این محصول ام‌دی‌اف ابتدا به‌عنوان جایگزین اوراق فشردهٔ چوبی مطرح بوده و سپس در کاربردهای جایگزینِ چوب نیز به‌کار رفته‌است. در حال حاضر، دامنهٔ کاربردهای آن روزبه‌روز در حال افزایش است.

ام دی اف خام در قیاس با چوب طبیعی ساختار يکنواخت داشته و دارای  گره , رگه  شکاف نمی باشد. MDF خام نوعی فرآورده چوبی بوده که از روش خشک تولید و پس از آن روکش دارمی شود. برای افزایش مقاومت ام دی اف را روکشدارد میکنند. روکش ملامینه رایجترین روکش برای ام دی اف است. روکش های ملامینه در واقع برچسب های طرح داری هستند که تحت فشار و حرارت با استفاده از چسب به ام دی اف می چسبند و از زیبایی بالایی برخوردار هستند.

ون چوب - عرضه ی محصولات چوبی و ام دی اف

ون چوب – عرضه ی محصولات چوبی و ام دی اف

تولید ام دی اف خام

شرکت های تولید ام دی اف در ایران مانند کاسپین و آرین سینا در ایران فعال هستند و ام دی اف خام را تولید و روانه ی بازار می کنند . این شرکت ها برای تولید این مصنوع چوبی نیاز به مواد اولیه دارند . مواد اولیه ی ام دی اف خرده چوب و چسب می باشد . خرده چوب هایی که در تولید ام دی اف خام استفاده میشوند عبارتند از گره ها و قطعه چوب هایی که فاقد استفاده می باشند .

شرکت های تولید کننده ی ام دی اف با پودر کردن این قطعات چوب و افزودن چسب به آن ها مایع ای خمیری می سازند و با قالب ریزی و خشک کردن آن ام دی اف خام را میسازند

موارد کاربرد ام دی اف

•    تمام انواع ام دی اف به ویژه ام دی اف خام از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی بالایی برخوردار هستند.

•  قابلیت روسازی نکته مثبت دیگری است که این امکان را فراهم می کند تا ام دی اف رنگی ، روکش چوب و غیره قابل ایجاد کردن باشند.
•    قابلیت و توانایی ام دی اف در ابزارخوری و ماشین کاری و همچنین سنباده زنی بسیار بالا است.
•    سطح MDF بسیار صاف بوده و از تراکم بالایی برخوردار می باشد. این یکی دیگر از مزیت های ام دی اف به ویژه ام دی اف خام است که استفاده از آن را رونق بخشیده است.

•    قیمت ام دی اف در مقایسه با مواد مشابه به ویژه چوب بسیار مناسب تر بوده و در نتیجه استفاده از آن مقرون به صرفه می باشد.

•    تمام انواع ام دی اف دارای لبه های صاف بوده و قابلیت شکل پذیری دارند.
•    چگالی در تمام بخش های ام دی اف به صورت یکنواخت و همگن می باشد.
•    انواع مختلف ام دی اف در برابر فشرده شدن بسیار مقاوم می باشند و از ابعاد پایداری برخوردار هستند.
•    از نظر زیبایی MDF بسیار زیبا بوده و دارای شباهت زیادی با چوب می باشد.

تاریخچه ام دی اف خام

نیاز بازار از طریق واردات تأمین می‌شود. ام‌دی‌اف وارداتی به هر دو صورت خام و روکش شده می‌باشد و عمدتاً از کشورهای ترکیه، اندونزی، تایلند، روسیه، اسپانیا، ایتالیا، آلمان، اتریش، فنلاند و… وارد می‌شوند. البته محصولات ترکیه و اندونزی و تایلند به‌دلیل قیمت کمتر نسبت به سایرین و کیفیت نسبتاً قابل قبول طرفداران بیشتری در بازار فعلی ایران دارند.

اخیراً دولت برای حمایت از تولیدکننده داخلی سیاست آنتی‌دامپینگ اتخاذ کرده و برای ورود محصولات ساخت ترکیه محدودیت قایل شده‌است. در سال ۱۳۸۲ مقدار ۱۲۴٬۲۰۱ متر مکعب تخته صنعتی فشرده با جرم مخصوص متوسط وارد شده که نسبت به سال ۱۳۸۱، ۹۶٪ افزایش داشته‌است. از این مقدار واردات، ۵۳٪ به‌صورت خام و ۴۷٪ روکش‌شده بوده‌است. این درحالی است که واردات روکش، ۱۰۷٪ نسبت به سال ۱۳۸۱ افزایش یافته‌است.
در ایران، شرکت‌های بسیاری توانایی روکش کردن نئوپان و ام‌دی‌اف خام را دارند. اکثر این شرکت‌ها اقدام به وارد کردن ام‌دی‌اف خام نموده و پس از روکش کردن به بازار عرضه می‌کنند. روکش‌های مصرفی در ایران اغلب از نوع Foil Finish و PVC می‌باشند.

 

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
درود بر شما
خرسندیم که میزبان شما در وبسایت ون چوب هستیم
چگونه می توانیم کمکتان کنیم !؟